Europos diena su kulinaru P.Strasevi?iumi

Versija spausdinimui

Raseini? Marcelijaus Martinai?io vieoji biblioteka gegu?s 9 d. vent? Europos dien?: pakviet? raseinikius dalyvauti Europos egzamine, o vakare kartu su virtuv?s efu, Kitchen Obsession tinklaratininku, 4 kulinarini? knyg? autoriumi Pauliumi Strasevi?iumi pristat? jo naujausi? knyg? Vieno k?snio ukandiai. Vieosios bibliotekos direktor?s pavaduotoja Danguol? Kasparavi?ien? pasveikino renginio dalyvius Europos dienos proga, primin? susirinkusiesiems Europos S?jungos ?steigimo istorij?. Renginio sve?iai tur?jo galimyb? pasiimti knyg?, lankstinuk? apie Europos S?jung?.
Kratietis poetas Marcelijus Martinaitis apie savo gimim? pasauliui sak? iais odiais: Jaun? pavasar? gimiau Serbentos upel?j. / Patiesta drobe par?jau ? namus, / Susiradau dirban?ius t?v? ir motin?, / ? rankas ?sitv?riau ir ?miau augti / Nuo pavasario iki pavasario. O kaip save pristat? nepriklausomoje Lietuvoje gim?s Paulius? Betarpikai bendraudamas su publika jis ruo? ventinius ukandius, pasakojo apie savo lietuvikas aknis, apie vaikyst? gimtajame mieste Kaune, apie labai tvarking? ir, ko gero, pasirinkimui ?takos tur?jusi? mo?iut?, apie savo pirmuosius kulinarinius bandymus pai?r?jus TV laid? Roberto receptai. B?damas vos 15-os, Paulius prad?jo gaminti. Jo kelias iki virtuv?s efo, tinklaratininko darbo buvo nelengvas.
Darbtus, atsidav?s savo mylimam darbui, atkakliai siekiantis tikslo b?ti geriausias, nuolat iekantis naujovi? P.Strasevi?ius buvo pasteb?tas kaip gabus kulinaras ir jam pasi?lyta ileisti pirm?j? knyg? Pauliaus vai?s. 2016 m. Paulius prad?jo bendradarbiauti su V? Terra Publica ir ioje leidykloje ileido 3 kulinarines knygas: Tortai, Superpiet?s d?ut?je, Vieno k?snio ukandiai. Renginio dalyviai dom?josi ?vairiomis temomis ir udav? sve?iui daug klausim? ne tik apie jo vedamus kulinarinius mokymus, maisto gaminim? bei jo usakymo galimyb? ?vairioms vent?ms, knyg? leidyb?, bet ir apie aplankytas Europos alis, j? maist?. Europa be sien? jaunuoliui leido keliauti, painti kit? ali? maisto ir mitybos kult?r?. Kaip sak? Paulius, labiausiai jis av?josi Italijos maisto kult?ra.
Diskusij? su sve?iu ?domiai vesti pad?jo danai vieojoje bibliotekoje besilankanti V? Terra Publica vadybinink? Neringa Poletajeva. Europos dienos proga Paulius per susitikim? gamino trij? r?i? nepaprasto skonio vieno k?snio ukandius ir jais renginio pabaigoje vaiino vent?s dalyvius.
Gitana Andriulien?,
Raseini? Marcelijaus Martinai?io vieosios
bibliotekos dokumentavimo ir IT administravimo skyriaus ved?ja

Komentarų nėra