Geros, gyvenimui ruošian?ios pamokos

[1]Paskutin? savait? prieš atostogas su Vidukl?s Simono Stanevi?iaus gimnazijos 2 a klas?s mokiniais kalb?jome apie taupum?, maisto vartojimo kult?r?. Klas?je lank?si sveikatos specialist? Lina Vaišnorien?. Ji papasakojo apie atsaking? maisto vartojim? ir pateik? nauding? pasi?lym?. Vaikai steb?jo filmukus, klaus?si pasakojimo ir noriai atsakin?jo ? pateiktus klausimus. Antrok?liai ir patys si?l?, kur panaudoti maisto atliekas, kaip atsakingai apsipirkti parduotuv?je. Mokinukai pamokoje tur?jo po vien? daržov? ar vaisi?. Atlikome „sociologin?“ tyrim?, k? dažniausiai valgo vaikai. Suskai?iavus rezultatus paaišk?jo, kad dažniausiai vaikai valgo morkas ir obuolius, kartais mielai suvalgo ir svog?n? bei ?esnak?.
?gytas žinias mokiniai nusprend? pritaikyti praktikoje, tod?l savait?s pabaigoje jie dalyvavo socialini? ?g?dži? valand?l?je „Kuo pavaišinti netik?t? sve?i?“. Valand?l?je dalyvavusi socialin? pedagog? Romena Antanavi?ien? akcentavo pagarb? užaugintiems produktams, pagamintam maistui, duonai ir patar?, k? greitai galime pagaminti iš namuose turim? produkt? ir pavaišinti netik?tai užsukus? sve?i?.
Už ekran? vyko tikras kulinarinis šou. Ant smeigtuk? v?r?si duonos, s?rio, dešros, batono, moli?go ir net ?esnako gabal?liai, desertui mokiniai rinkosi bananus, obuolius, kriaušes, vynuoges… V?rinukai tuoj pat buvo susmeigti ? obuolio ar kriauš?s puseles, paserviruota ir pasidžiaugta rezultatu – vaiši? ežiukais. Vaikams labai patiko užsi?mimas, nes nebuvo išmestas n? mažiausias maisto trupin?lis. O mokytojoms šird? džiugino tai, kad vaikai gamindami sak?: „?ia dabar mamai, ?ia broliui pagaminsiu, mes penki, tai reikia penki? v?rinuk?…“
Geros, gyvenimui ruošian?ios pamokos. Už pagalb? d?kojame sveikatos specialistei Linai ir socialinei  pedagogei Romenai.

Ingrida Ra?ickien?,
Vidukl?s Simono Stanevi?iaus gimnazijos
pradini? klasi? mokytoja metodinink?