[1]Intensyviausio augal? augimo ir vystymosi laikotarpiu, dažniausiai vidurvasar?, pritr?ksta vien? ar kit? maisto medžiag?. Grei?iausiai š? stygi? galima papildyti tr?šiant per lapus. Toks tr?šimo b?das efektyvus esant nepalankioms augimo s?lygoms, ypa? sausesn? ar šaltesn? vasar?. Tuomet patartina daržoves per lapus patr?šti ir daugiau kart?, netgi kas savait?. Darbelio ?ia nedaug, o purkštuvus, didesnius ar mažesnius, visi daržininkai turi.
Tr?šimui per lapus tinkamiausios yra kompleksin?s tr?šos. Jau vien tod?l, kad daržov?ms prastai augant ar skurstant, net sunku nustatyti, kokio maisto elemento tr?ksta, o gal ir keli?. Tuo labiau, kad daugumos maistmedžiagi? tr?kumo požymiai gana panaš?s – lapai pašvies?ja, gelsta, dži?sta.
Universaliausios ir tinkamiausios maisto element? santykiu yra KEMIRA. Jos labai koncentruotos, greitai tirpsta vandenyje. Pradžioje vegetacijos naudojama FOLICARE NPK santykiu 22–5–22, vegetacijos metu FERTICARE NPK 14–11–25, vegetacijos pabaigoje FERTICARE NPK santykiu 6–14–30. Tr?šiant per lapus, purkšti rekomenduojama 0.5–1 proc. tirpalu arba 50–100 g tr?šos 10 litr? vandens. Jauniems, gležniems augalams vegetacijos pradžioje tirpalo koncentracija rekomenduojama mažesn?, vegetacijai ?pus?jus – didesn?.
Tr?šti per lapus galima naudoti ir azoto tr?š? – karbamid?. Visiškai nepavojinga koncentracija daržov?ms iki 0,3 proc., arba 30 g karbamido 10 litr? vandens. Stipresn?s koncentracijos tirpalas gali b?ti naudojamas agurkams 0,3–0,4 proc., pomidorams 0,5–0,6 proc., kop?stams 0,8–1 proc., svog?nams, burok?liams, morkoms 1,5–2 proc. V?si?, lieting? dien? tirpalo koncentracija gali b?ti didesn? negu karšt?, saus?.
Šeimos darže tr?šti per lapus labai efektyvu. Ir tr?š? sutaupome, o ir augalai kaip mat sureaguoja ? tok? patr?šim?, net spalv? pakei?ia, patams?ja. Tr?šimo ?ranga paprasta – vandens rezervuaras, mažas siurbliukas, gumin?s žarnos, purkštukai ir reikiamos koncentracijos tirpalas.