Daržininkams

Koks kopūstas vertingiausias? (2)
Pasižiūrėkime į kopūstų šeimą – baltagūžiai, raudongūžiai, ropiniai, žiediniai, brokoliai… Pas mus daugiausiai mėgstami baltagūžiai, tuo tarpu kitose Europos šalyse baltagūžių kopūstų plotai nėra dideli, jie ten ne per daug
Skaityti daugiau
Salotos nuo pavasario iki rudens… (1)
Salotų valgome nemažai, atrodytų, kad jų plačiau ir reklamuoti nereikia. Daug jose vitaminų, mineralinių medžiagų. Dar salotos vertinamos dėl švelnaus skonio, puikių dietinių savybių. Neatsitiktinai Vakarų pasaulyje salotos pagal suvartojimą
Skaityti daugiau
Pupa – irgi daržovė (0)
Pupų mūsų daržuose auginama mažiau, nei žirnių ar pupelių. Vieni nepripažįsta jų esant daržove, antri užmiršta pasėti, tretiems nepatinka jų skonis. Kartais jis būna kiek aitrus, ypač kai per anksti
Skaityti daugiau
Mieli bičiuliai daržininkai! (0)
Saulelė vis kopia aukštyn, dienelės ilgėja, artėja pavasaris, jau šventos Velykos čia pat. Daugelis mūsų džiaugiasi daigynėliuose besistiebiančiais augalėliais, neužmiršta jų palaistyti, patręšti, kad būtų tvirtesni. Taigi, pradžiai keletas patarimų,
Skaityti daugiau
Morkų sėkim kuo daugiau… (0)
Morkos – viena mėgstamiausių daržovių mūsų krašte. Nereikia raginti nei jų sėti, nei valgyti. Mat ne tik suaugusiam, bet ir dažnam vaikui žinoma, kad tai – didžiausias karotino arba provitamino
Skaityti daugiau
Renkamės žirnių veislę (0)
Žirniai – viena seniausių Žemėje daržovių, kurią žmonės vartoja jau civilizacijos aušroje. Mėgsta žirnius ir mūsų krašte, ypač vaikai, todėl pasėti jų reikia daugiau. Juk pagal baltymų ir angliavandenių kiekį
Skaityti daugiau
Veją reikia tręšti (0)
Tręšimas paspartina augimą, todėl patręštą veją reikės dažniau pjauti. Tręšti būtina tam, kad veja augtų tanki, būtų tamsiai žalios spalvos, nepiktžolėta ir be samanų. Patręštos vejos būna atsparesnės sausrai ir
Skaityti daugiau
Česnakus ir braškes skubėkime patręšti (0)
Žieminių česnakų lysvelę ar nors mažą braškių plotelį darže beveik pas kiekvieną šeimininkę rasime. Jau balandžio pradžioje gležni daigeliai po žiemos šalčių išlindo, taigi dabar pats laikas juos patręšti, kad
Skaityti daugiau
Kopūstų ankstyvumas nevienodas (0)
Baltagūžiai kopūstai – mūsų mėgstamiausia, o ir pigiausia daržovė. Vertinami baltagūžiai už tai, kad juose daug angliavandenių, mineralinių medžiagų, vitamino C, geros jų ir dietinės savybės. O gausybę valgių su
Skaityti daugiau
Veislę rinktis taip sunku… (0)
Labai svarbu pasirinkti tinkamą daržovių veislę. Daug apie ją reikia žinoti – ankstyva ji ar vėlyva, lauke auginama ar šiltnamyje, kokią dirvą mėgsta, ar atspari ligoms ir kenkėjams. Reikia žinoti,
Skaityti daugiau