Europos diena su kulinaru P.Strasevi?iumi

[1]Raseini? Marcelijaus Martinai?io viešoji biblioteka geguž?s 9 d. švent? Europos dien?: pakviet? raseiniškius dalyvauti Europos egzamine, o vakare kartu su virtuv?s šefu, „Kitchen Obsession“ tinklaraštininku, 4 kulinarini? knyg? autoriumi Pauliumi Strasevi?iumi pristat? jo naujausi? knyg? „Vieno k?snio užkandžiai“. Viešosios bibliotekos direktor?s pavaduotoja Danguol? Kasparavi?ien? pasveikino renginio dalyvius Europos dienos proga, primin? susirinkusiesiems Europos S?jungos ?steigimo istorij?. Renginio sve?iai tur?jo galimyb? pasiimti knyg?, lankstinuk? apie Europos S?jung?.
Kraštietis poetas Marcelijus Martinaitis apie savo gimim? pasauliui sak? šiais žodžiais: „Jaun? pavasar? gimiau Serbentos upel?j. / Patiesta drobe par?jau ? namus, / Susiradau dirban?ius t?v? ir motin?, / ? rankas ?sitv?riau ir ?miau augti – / Nuo pavasario iki pavasario.“ O kaip save pristat? nepriklausomoje Lietuvoje gim?s Paulius? Betarpiškai bendraudamas su publika jis ruoš? šventinius užkandžius, pasakojo apie savo lietuviškas šaknis, apie vaikyst? gimtajame mieste Kaune, apie labai tvarking? ir, ko gero, pasirinkimui ?takos tur?jusi? mo?iut?, apie savo pirmuosius kulinarinius bandymus paži?r?jus TV laid? „Roberto receptai“. B?damas vos 15-os, Paulius prad?jo gaminti. Jo kelias iki virtuv?s šefo, tinklaraštininko darbo buvo nelengvas.
Darbštus, atsidav?s savo mylimam darbui, atkakliai siekiantis tikslo b?ti geriausias, nuolat ieškantis naujovi? P.Strasevi?ius buvo pasteb?tas kaip gabus kulinaras ir jam pasi?lyta išleisti pirm?j? knyg? „Pauliaus vaiš?s“. 2016 m. Paulius prad?jo bendradarbiauti su Vš? „Terra Publica“ ir šioje leidykloje išleido 3 kulinarines knygas: „Tortai“, „Superpiet?s d?žut?je“, „Vieno k?snio užkandžiai“. Renginio dalyviai dom?josi ?vairiomis temomis ir uždav? sve?iui daug klausim? ne tik apie jo vedamus kulinarinius mokymus, maisto gaminim? bei jo užsakymo galimyb? ?vairioms švent?ms, knyg? leidyb?, bet ir apie aplankytas Europos šalis, j? maist?. Europa be sien? jaunuoliui leido keliauti, pažinti kit? šali? maisto ir mitybos kult?r?. Kaip sak? Paulius, labiausiai jis žav?josi Italijos maisto kult?ra.
Diskusij? su sve?iu ?domiai vesti pad?jo dažnai viešojoje bibliotekoje besilankanti Vš? „Terra Publica“ vadybinink? Neringa Poletajeva. Europos dienos proga Paulius per susitikim? gamino trij? r?ši? nepaprasto skonio vieno k?snio užkandžius ir jais renginio pabaigoje vaišino švent?s dalyvius.
Gitana Andriulien?,
Raseini? Marcelijaus Martinai?io viešosios
bibliotekos dokumentavimo ir IT administravimo skyriaus ved?ja