[1]Pastarnokai buvo m?gstami dar viduramžiais, o Rusijoje Petro Pirmojo laikais juos net vartodavo vietoje bulvi?. Ir K.Donelaitis “Metuose” ragina b?rus s?ti ši? verting? daržov?. Anglijoje ir šiais laikais j? s?jama daugiau negu mork?. Ypa? geros pastarnok? dietin?s savyb?s, ji labai lengvai virškinama. Eteriniai aliejai suteikia stiprok?, o ?pratus ir miel? kvap?.
Tai viena atspariausi? žemoms temperat?roms daržovi?. Dygsta jau esant 3°C, daigeliai nebijo šaln? net iki –5°C, o suaug? augalai dar didesn? šalt? gali išk?sti. Tod?l dal? pastarnok? galime palikti nenukas?. Peržiemoj? po sniegu, pavasar? jie b?na sultingesni, skanesni nei laikyti r?syje.
Pastarnokai ne tokie reikl?s dirvai, kaip, pavyzdžiui, morkos ar petražol?s. Jeigu pakaks dr?gm?s, tai ir prastesniame sodo kampelyje užder?s. Tr?šiame juos taip pat kaip morkas, geriausiai tomis kompleksin?mis tr?šomis, kuriose mažiau azoto.
Dar keli patarimai auginantiems pastarnokus. Nerav?ti j? esant rasai, nes galima apsideginti švelnesn? rank? ar koj? od?. Rizikinga s?ti senesn? s?kl?, nes pastarnok? daigumas palyginti greitai maž?ja.