Pastarnokai

Versija spausdinimui

Pastarnokai buvo m?gstami dar viduramiais, o Rusijoje Petro Pirmojo laikais juos net vartodavo vietoje bulvi?. Ir K.Donelaitis Metuose ragina b?rus s?ti i? verting? darov?. Anglijoje ir iais laikais j? s?jama daugiau negu mork?. Ypa? geros pastarnok? dietin?s savyb?s, ji labai lengvai virkinama. Eteriniai aliejai suteikia stiprok?, o ?pratus ir miel? kvap?.

Tai viena atspariausi? emoms temperat?roms darovi?. Dygsta jau esant 3C, daigeliai nebijo aln? net iki 5C, o suaug? augalai dar didesn? alt? gali ik?sti. Tod?l dal? pastarnok? galime palikti nenukas?. Periemoj? po sniegu, pavasar? jie b?na sultingesni, skanesni nei laikyti r?syje.

Pastarnokai ne tokie reikl?s dirvai, kaip, pavyzdiui, morkos ar petraol?s. Jeigu pakaks dr?gm?s, tai ir prastesniame sodo kampelyje uder?s. Tr?iame juos taip pat kaip morkas, geriausiai tomis kompleksin?mis tr?omis, kuriose maiau azoto.

Dar keli patarimai auginantiems pastarnokus. Nerav?ti j? esant rasai, nes galima apsideginti velnesn? rank? ar koj? od?. Rizikinga s?ti senesn? s?kl?, nes pastarnok? daigumas palyginti greitai ma?ja.

Komentarų nėra