Patisonai

Versija spausdinimui

Patison? t?vyn? Amerikos emynas, o m?s? kratuose jie neperseniausiai paplito. Maistin?s savyb?s ir vert? panai kaip aguro?i?. Ta?iau patisonai ankstyviausia agurkin? darov?, j? pirmo derliaus sulaukiame pra?jus vos pusantro m?nesio po sudygimo. Taip greit

Labai original?s patison? vaisiai, tai lyg baltos l?ktel?s su dantytais kratais. Pikantikas patison? skonis, primenantis gryb? ir agurk?. Derlinga darov?, nuo vieno augal?lio, danai j? paliejant, gerais metais ir dvi deimtis toki? galvu?i? galima pririnkti.

Patisonai geriausiai auga iltoje, saul?toje vietoje, M?gsta lengvesn?, puri?, m?lu patr?t? dirv?. Tai ilumam?g? darov?, tod?l s?jami tuo pa?iu laiku kaip ir agurkai. Atstumai tarp augal? 60-70 cm, s?jama lizdais po 2-3 s?klas, kurios ?terpiamos 4 cm gyliu. Sudygus paliekamas stipriausias daigas. Ankstyvesniam derliui gauti patartina sodinti daigais.

Patisonai valgomi ali, kepti, trokinti, juos taip pat galima marinuoti, rauginti. Vertingiausi mai, neperaug? 5-6 cm skersmens patisonai.

Komentarų nėra